RSS

penyediaan makanan

♦ penyediaan makanan melibatkan aktiviti berikut :

  • menyedia
  • memasak
  • menyaji
  • mengemas
  • mencuci

♦ penyediaan makanan hendaklah mengikut perancangan kerja dan dijalankan dengan teliti.

♦ semasa menyaji makanan pastikan :

  • alatan sesuai dengan menu.
  • alatan bersih dan kering
  • peranggu meja mengikut jenis sajian.
  • kain alas meja dan napkin bersih dan diseterika
  • gubahan bunga sesuai dan menarik
  • kad menu sesuai.
     contoh:
                                             setiap peralatan disusun kemas dan menarik
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: